Природните перформанси и издржливоста на телото можете да ги зголемите со следниве намирници:

Калинка

Калинката е богата со полифеноли, кои ја намалуваат болката и воспалението на мускулите за 10 проценти.

Кисели краставички

Натриумот и калиумот во киселите краставички ја надоместува загубата на електролити, кои ги губите при потењето за време на вежбањето.

Цвекло

Цвеклото поттикнува ослободување на азот оксид, кој го регулира протокот на крвта и ја зголемува издржливоста.

Банана

Бананите се познати како овошје кое ја подобрува издржливоста, како и многубројните спортски напитоци. Само што таа е без хемикалии.

Сок од портокал

Една чаша сок од портокал содржи количина на витамин Ц, која ја зголемува количината на кислород, поттикнувајќи апсорција на железо за речиси 10 проценти.