Постојат луѓе кои со нетрпение чекаат да ги запроси партнерот, но некои едноставно не можат да замислат да бидат во брак бидејќи го сакаат нивниот живот каков што е.

Овие пет хороскопски знаци ја мразат институцијата брак и даваат предност на нивните амбиции и планови.

Рак

Раковите немаат проблем со тоа да останат сами. Не би сакале да се омажат млади и веруваат дека сè се случува во вистинско време, па немаат потреба од брзање. Сакаат да пробаат сè пред да стапат во брак.

Бик

Биковите се исто така независни и ја мразат помислата дека треба да се мажат/женат. Тие знаат дека бракот не е за сите и дека сакаат да се занимаваат само со нивните обврски. Задоволни се со самите себеси и сметаат дека им е потребно повеќе време за да размислат пред да ја донесат најважната одлука во нивниот живот.

Вага

Вагите ја мразат самата помисла на брак. Повеќе сакаат да останат сами отколку со погрешен партнер. Им треба многу време пред да се одлучат на таков чекор.

Риби

Рибите не се создадени за брак. Тие имаат големи очекувања од партнерот и мислат дека никој не може да ги задоволи, па затоа се посветуваат на кариерата.

Стрелец

Стрелците се добри за донесување одлуки. Нивното шесто сетило ќе ги предупреди да не се венчаат ако сметаат дека можат да пронајдат подобар партнер.