Овие 5 трендови кои доаѓаат во 2022 година ќе одредат како изгледаат љубовните состаноци во текот на пандемијата.

Додека се збогуваме од 2021 година, новата 2022 ќе ја дочекаме со нови трендови. Што научивме од оваа година?

Луѓето научија да комуницираат и излегуваат преку онлајн апликации за состаноци, да размислуваат повеќе за тоа дали треба да излезат со некој кој не го познаваат и посвесно да влегуваат во врска. Но, сега кога повеќе не сме во карантин, што може да очекуваме од 2022?

Потврден идентитет

Што значи ова? Пред пандемијата беше поверојатно да излеземе на состанок на слепо или да се сретнеме со некој со кој комуницираме преку апликација, но да го немаме видено на снимка. Карантинот промени се и повеќето луѓе не се волни да губат време со некој непознат. Првин проверка, па пијалак и флерт.

Дигитален термин

Одиме чекор понатаму и откриваме дека постојат апликации за виртуелна реалност за закажување на виртуелен состанок пред вистинскиот. Можеби вака не звучи многу привлечно, но ќе биде тренд во 2022 година.

Вакцинирани или не

Без разлика дали ви се допаѓа или не, вакцинацијата одигра огромна улога во нашите животи во 2021 година и на крајот го подели човештвото. Како тоа влијае на романтичните врски?

Веројатно тоа ќе биде првото прашање на првиот состанок и одговорот ќе биде пресуден за развојот на односот понатаму.

Крај на спонтаниот состанок

Ова се други времиња и веќе не е така лесно да делувате спонтано и да закажете термин во последен момент со некој кој не го познавате. Можеби ова е и крај на врските за една ноќ.

Трезвен состанок

Некогаш беше незамисливо да излезеш на состанок, а да не испиеш нешто. Но, изгледа дека за генерацијата Зед не треба алкохол за да се чувствува попријатно и тоа е навистина добра вест.