Овие неколку вежби се едноставни, а важни за секој од нас.

Тие помагаат за подобрена меморија, сон, зголемена концентрација и фокус, намалена болка во зглобовите и мускулите и подобар баланс.

Ако се борите со флексибилноста и генерална мобилност, овие неколку вежби ќе ви помогнат да се чувствувате подобро. Тие се познати како пет тибетски обреди, а потребни ви се само 10 минути во текот на денот.