Илјадници корисници низ светот пријавиле дека имаат проблеми со пребарувачот „Гугл“, и читање на вести преку оваа платформа.

Корисници од САД, Обединетото Кралство, Австралија и на делови од Европа и Азија, пријавија дека паднал Гугл.

Засега не е познато што точно е проблемот, а се очекува реакција од компанијата.