Паднаа популарните апликации Инстаграм и Ватсап.

Корисниците во регионот и во светот пријавуваат проблеми.

На популарната апликација „Ватсап“ е невозможно да се испраќаат пораки, додека на „Инстаграм“ е невозможно да се „освежи“ страницата и апликацијата не вчитува објави.