Официјалниот веб сајт  ukraine.ua престана да го користи Телеграм за професионална комуникација

Тимот на официјалниот веб сајт на Украина, ukraine.ua престана да ја користи апликацијата Telegram за професионална комуникација.

Фото: ukraine.ua, фејзбук

Оваа одлука, поддржана од целиот наш тим, е донесена од неколку причини:

-(не)безбедност на кореспонденцијата;

-Руско потекло на гласникот;

-Политика за умереност на содржината;

Се занимаваме со многу чувствителни информации и сакаме да бидеме сигурни дека се безбедни. Во време кога руската пропаганда ги обзема медиумите, императив е сите да бидеме издржливи. Затоа, ги повикуваме нашите колеги да изберат безбедност, се вели во соопштението на тимот на ukraine.ua на Фејсбук

Подготви: М.С.