реклама

Познатиот музичар Мерлин Менсон е осуден на 20 часа општествено корисна работа откако призна дека и го дувнал носот во лицето на видеографката Сузан Фонтејн на концерт во Њу Хемпшир во 2019 година, пишува порталот Nova.rs.

Како што пренесува АП, музичарот е обвинет за две прекршочни пријави, а едната ја признал, пренесува nova.rs.

реклама

Имено, обвинителите го отфрлија обвинението дека Менсон ја плукнал снимателката.

Како што понатаму се наведува, Менсон, чие вистинско име е Брајан Ворен, е казнет со малку повеќе од 1.400 долари, а судијата му дозволил и да врши општествено корисна работа во Калифорнија, а пејачот мора да достави доказ за неговата општествено корисна работа до судот бр. подоцна од 4 февруари следната година.

реклама

Потсетуваме дека на концерт во 2019 година, Мерилин Менсон зборуваше пред камерата што ја држеше Сузан Фонтан и во два наврати и го дувна носот. Снимателот го опиша ова како „најодвратното нешто што едно човечко суштество може да го направи“.

Музичарот прво се изјасни за невин во 2019 година, а неговиот адвокат рече дека методот на снимање што го користела Сузан „обично ги изложува снимателите на случаен контакт со телесни течности“.

реклама