Вистинскиот топол сендвич има убава златно-кафеава боја, крцкава текстура и вкусен и сочен фил. За да се добие таа крцкава обвивка, многу парчиња леб се премачкани со путер или масло.

Иако употребата на путер и масло дава солидни резултати и не е погрешна, постои уште поинтересен метод за добивање на крцкава кора од топол сендвич што се шири на социјалните мрежи.

На корисниците на социјалните мрежи им се советува да ја премачкаат надворешната страна на лебот со мајонез пред да го стават во загреана тава.

Можеби изгледа како чуден избор за термичка обработка на мајонезот, но запомнете од што е направен – жолчки и масло. Не само што ќе добиете поизразена боја на сендвичот со користење на мајонез, туку ќе биде покрцкав, а можеби и потврд и повкусен.

Кога печете топол сендвич, избегнувајте уште една вообичаена грешка – не го ставајте лебот на висока температура бидејќи брзо ќе изгори. Многу е подобро да се пече сендвич на умерена температура, но малку подолго.