Унгарија нема да ја промени својата имиграциска политика и покрај неодамнешната пресуда на Врховниот суд на Европската унија дека е спротивна на законите на Унијата, изјави премиерот Виктор Орбан, наведувајќи дека Унгарија ќе продолжи да ја следи својата сегашна миграциска политика.

„Унгарија мора да продолжи да ги брани своите граници. Решивме да не правиме ништо за да го промениме начинот на кој е заштитена границата. Нема да го промениме тоа и нема да дозволиме никого д влезе“, рече Орбан.

Прикажи повеќе