Бебињата се дефинитивно најголемите чуда на овој свет. Нивниот развој во мајчината утроба е навистина неверојатен. Од моментот на зачнување до породување во полно работно време, поминуваат 40 недели, а дотогаш во телото на жената се случува неверојатна работа.

Кога се спојуваат сперматозоидите и јајце клетката, доаѓа до оплодување, вреќата се вградува во ѕидот на матката и оттогаш започна шоуто наречено „живот“.

Сè започнува од една точка, а на првиот ултразвук најчесто се наоѓате околу 5-та недела од бременоста. Лекарите ја потврдуваат вашата бременост и даваат ултразвучна слика на вашето место. Две недели после тоа, веќе можете да слушнете дека трошката има срце што чука, а тој звук е нешто што засекогаш ќе остане врежано во вашата меморија.

Во првите три месеци бебето ги развива сите органи кои созреваат до крајот на бременоста и се подготвуваат за живот надвор од утробата на мајката. Целиот процес кој продолжува да ги гушкаме најмалите е навистина неверојатен!

Погледнете детално како изгледа процесот на развој на бебе во мајчината утроба: