реклама

Ова е одличен трик кој го прави пеглањето многу полесно и побрзо бидејќи облеката е помека после ваквото перење и сушење и не е толку збрчкана. Се што ви треба е алуминиумска фолија.

Некои ставаат топчиња од алуминиумска фолија во машината за перење и сушење – земаат парче фолија, од неа прават топчиња со големина на тениски топчиња и ги ставаат во барабанот.

реклама

Топчињата направени од алуминиумска фолија помагаат облеката да се врти подобро при перење, а со тоа и да се мие, додека го спречуваат создавањето статички електрицитет во машината за сушење. Некои, исто така, тврдат дека алуминиумските топчиња се одлична алтернатива за омекнувачот. Доволни се два до три, пренесени 24 часа на ден.

Уште еден трик за скратување на времето на пеглање

реклама

Помеѓу капакот и даската за пеглање ставете парче алуминиумска фолија со сјајната страна нагоре. Ќе ви го скрати времето на пеглање бидејќи топлината ќе се рефлектира од фолијата и ќе ја испегла другата страна на облеката што ја пеглате.

Оние кои го пробале овој трик велат дека го намалува времето на пеглање за дури пет пати – од 15 минути за една кошула на три минути.

реклама