Типична претставничка од групата на земјени хороскопски знаци која цврсто стои на земјата и не е склона на фантазирање туку живее во реалноста и зема од неа колку што може повеќе.

Претпоставувате дека станува збор за Јарец.

Неверојатно силна, дамата Јарец може да ги преброди сите животни препреки, а секој проблем го решава смирено.

Иако на момент може да делува ладно и резервирано, сепак под површината се крие дама со одлична смисла за хумор која чезнее по сигурност.

Своите амбиции е подготвена да ги жртвува само поради семејството.

По природа не се вљубува лесно на прв поглед, ниту сака да го губи своето време на бесмислен флерт. Љубовта за неа е сериозна работа и ако некој и се допаѓа нема се да препушти на судбината туку свесна за своите способности ќе ги земе работите во свои раце и ќе се погрижи да го добие мажот кој го посакува.