Некои хороскопски знаци имаат тенденција да испробуваат нови партнери и да изневеруваат. Тие се професионалци во криењето на нивните забранети врски.Вагите секогаш се чувствуваат празно и нејасно внатре бидејќи се премногу емотивно зависни од партнерот. Најверојатно ќе изневерат само за да ја добијат емоционалната сигурност што им недостига на нивната сегашна врска. Бидејќи се професионалци во справување со вжештени ситуации, Вагите се идеални лажговци и сигурно ќе ве натераат да верувате во нивните невистини. Луѓето од овој хороскопски знак се разиграни и отворени. Отсекогаш биле во центарот на вниманието поради нивната палава природа, поради која не се двоумат повторно и повторно да го изневерат партнерот.Ноншалантната личност на Близнаците обично ги искушува да пробаат нешто ново. Нивните импулсивни особини се позајмуваат за ирационални одлуки, па затоа се борат со посветеноста. Склони се да држат дистанца од партнерите бидејќи се малку неодлучни. Луѓето со овој хороскопски знак имаат променлив модалитет, поради што поминуваат низ промени во расположението и динамиката.Бидејќи се прагматични и рационални, Јарците веруваат дека долгорочните романтични врски можат да станат здодевни по некое време. За да се заштитат од здодевните вибрации, нивните таинствени разиграни духови се секогаш во движење, принудувајќи ги да експериментираат со своите партнери. Поради нивната мистерија и приватност, тие стануваат експерти за изолирање на своите врски.Овните се познати по своите страсни и интензивни чувства, но понекогаш знаат да бидат и брзоплети. Бидејќи овие суштества се самите на себе приоритет во животот, тие можат да направат сè за да ги исполнат своите копнежи. Дури и ако се во сериозна врска, тие продолжуваат да бараат други партнери и може да лажат без да размислуваат за последиците. Кога ќе се зближат со некого, не се двоумат да флертуваат. Изневерувањето не им е проблем.