За некого манипулацијата е тешка, бидејќи нема вродена предиспозиција за тоа. Но, тоа не важи за пет хороскопски знаци. За нив манипулацијата е јазик на комуникација што го зборуваат совршено.Јарците, со кои владее Сатурн, често ја кријат својата лукава природа зад фасадата на дисциплина и одговорност. Овие мајстори тактичари имаат аналитички ум, суптилно манипулираат со ситуацијата според нивните желби.Близнаците, претставници на најдвојниот знак на Зодијакот, се познати по нивната висока приспособливост и неспоредлив шарм. Нивната способност лесно да се префрлат од еден модел на однесување на друг може да ги остави другите збунети во однос на нивните вистински намери.Шкорпиите, со кои владее Плутон, ја користат моќта на емоциите за да манипулираат со ситуациите во своја полза. Благодарение на нивната магнетна аура и длабоката емоционална интелигенција, Шкорпиите можат суптилно да манипулираат со динамиката на секоја врска. Користење на нивната емоционална длабочина за да влијае на ситуациите и луѓето, оставајќи ги другите во темнина за нивните вистински намери. Ако имате работа со Шкорпија, бидете внимателни кога се чувствувате виновни.Рибите, со кои владее Нептун, често избегнуваат сомнеж поради нивната добра природа и емпатија. Сепак, под површината се крие суптилен манипулатор кој ја користи емпатијата како средство за влијание врз другите. Нивните манипулации се најтешки за следење и уште потешко да се влезе во пресметка со нив, бидејќи целиот нивен изглед зрачи со чистота и невиност.Иако нивната главна грижа е хармонијата околу нив, тие ќе го кажат или прават токму она што луѓето сакаат да го слушнат или видат за да ја придобијат сечија наклоност. Нивниот проблем е што не сакаат да бираат страни, па без мешање ќе глумат „ѓаволски застапник“ пред сите. Како еден од најмалку искрените знаци на зодијакот, тие не се двоумат да лажат ако тоа им дозволува да избегнат конфронтација.

Секако, меѓу апсолутно сите хороскопски знаци, можете да најдете луѓе кои вешто манипулираат и си играат со чувствата и емоциите на луѓето околу нив. Сепак, погоре ги погледнавме оние претставници на зодијачкиот круг кои природно се најмногу наклонети кон ова. Тоа значи дека за нив е многу полесно од другите да ги користат своите „моќи“ за да ги постигнат своите цели на начини кои не се целосно прифатливи.