Оваа недела дури три хороскопски знаци нема да можат да го негираат чувството на среќа што ќе ги следи низ секојдневните активности.Имате доволно енергија на Марс за да ве поддржи во сè што правите оваа недела, а за ваша среќа, на вистинскиот пат сте кога станува збор за љубовта и романтиката. Секако, би можеле да се посветите и на неромантични работи. Ја чувствувате топлината на претстојната Скорпија и сакате да бидете дел од сето тоа. Се чини дека сте многу привлечни за потенцијалните партнери, што навистина не ви е важно, бидејќи само го сакате вниманието, поради што се чувствувате одлично.Со оглед на тоа што доаѓа огромна количина на енергија на Меркур оваа недела, особено во текот на првата недела од сезоната на Скорпија, ќе откриете дека не само што е полесно да се комуницира, туку е и полесно да се преземе инициајтива и да се направат романтични планови. Можете исто така да ја покажете вашата вербална моќ кон романтичниот партнер, а ако не сте внимателни, можете дури и да станете манипулативни, под влијание на Скорпијата.Со оглед на тоа што на 23 октомври започна сезоната на Скорпијата, постои и транзит на месечевиот квадрат Уран, кој ќе го даде целиот „тон“ за Водолијата оваа недела. Овој транзит ви дава до знаење дека сте некој кој има огромна моќ и харизма само ако верува во себе. Со тон Јупитерова енергија што доаѓа и оваа недела, нема да имате проблем да го искористите овој вид на самодоверба.