Екипажот ќе се врати на Земјата во декември!

Откако кинеското вселенско летало со екипаж Шенжу-14 успешно се поврза со вселенската станица, тајкуните влегоа во главниот модул на вселенската станица Тианхе и почнаа да работат, пишува Кинеското радио Интернационал.

Тие ќе ја завршат мисијата за изградба на кинеска вселенска станица во орбитата во следните шест месеци.

Екипажот Shenzhou-14 ќе изврши голем број задачи за време на нивниот престој во вселенската станица, вклучувајќи следење на состанокот на лабораториските модули, приклучување и транспонирање со основниот модул, завршување на склопувањето на орбитата и изградба на вселенската станица.