реклама

СТАБИЛНИОТ живот не им се допаѓа на сите луѓе. Оние со независна природа со задоволство талкаат од место до место бидејќи не се подготвени да се разделат со својата скапоцена слобода.

Знаците на воздушните елементи (Близнаци, Вага, Водолија) ја складираат енергијата на движење, па често сакаат да се движат поради желбата за промени, запознавање нови луѓе и стекнување нови искуства. Вагите се особено креативни, па често го менуваат просторот околу себе за да имаат нови извори на инспирација.

реклама

Знаците на водни елементи (Рак, Шкорпија, Риби) се повеќе склони кон чувствителност, па поради семејните околности или љубовта почесто ќе се движат. Покрај тоа, Рибите се повеќе склони кон мечтаење, па често ќе фантазираат за нови дестинации и ќе сакаат да го пронајдат својот идеален агол на светот.

Од друга страна, огнените знаци (Овен, Лав, Стрелец) се познати по својата страст и ентузијазам и ќе се движат по кариера, авантура и лични победи. Лавовите често сакаат да се истакнат и да се прослават, додека Стрелците секогаш бараат нов предизвик и ќе се преселат доколку тоа значи напредок во нивната кариера или живот.

реклама

Како по правило, знаците на земјените елементи (Бик, Девица, Јарец) сакаат стабилност и сигурност, па затоа се помалку склони кон движење. Биковите особено го ценат својот дом и секогаш ќе се трудат да создадат пријатна средина во која ќе се чувствуваат заштитени.

реклама