реклама

Анимираниот филм на Нетфликс „Нимона“, кој оваа година се натпреварува за Оскар, може да се гледа целосно бесплатно на YouTube до понеделник, 26 февруари.

Стриминг гигантот Нетфликс одлучи да стави еден од своите најдобро оценети филмови од минатата година на YouTube бесплатно, но само една недела, до понеделник, 26 февруари, пишува Total film.

реклама

„Нимона“ доби одлични критики од критичарите, како за квалитетот на приказната, така и за неверојатната анимација.

Дејствието е сместено во футуристички средновековен свет каде витез е обвинет за злосторство што не го извршил, а единствената која може да му помогне да ја докаже својата невиност е тинејџерката Нимона.

реклама

Покрај „Nimone“, „Elemental“ на Pixar, „The Boy and the Heron“ на легендарниот Hayao Miyazaki, блокбастерот „Spider-Man: Journey through the Spider-World“ и француско-шпанската копродукција „Robot Dreams“. „Се натпреваруваат за Оскар во категоријата најдобар анимиран игран филм.

реклама