За да ги намали трошоците и да заштеди пари, американскиот државјанин Тод Мориарти користи контроверзни трикови. Неговата приказна ја објави The Sun.

Американецот живее во голема куќа со три спални соби и бањи, чија вредност се проценува на 260.304 долари. Сепак, се надева дека ќе добие уште 34.707 долари со продажба на куќата, заедно со мебелот. За да ја задржи во првобитната форма и да не ја менува бојата на ѕидовите, Мориарти ја покри куќата со целофан.

За да заштеди на греење, тој почнал да спие во плакарот. Според него, тој не гледал смисла да ја загрева целата спална соба, бидејќи мала греалка во плакарот може да ја заврши работата.

Мориарти го користи џакузито за готвење. Наместо да ги загрева садовите во микробранова печка или на шпорет, тој ги ставил во пластичен сад и малку ги загреава во вода.

Откако јаде, човекот брзо влгува во бањата и се мие со сапун. Тој ја пере облеката во џакузи за да не ја оштети машината за перење.