реклама

МИЛИОНИ Американци синоќа гледаа делумно затемнување на Сонцето кое беше видливо во неколку сојузни држави во САД.

Станува збор за феномен кој се јавува кога Месечината ќе се најде помеѓу Сонцето и Земјата и делумно или целосно го затскрива Сонцето, според податоците на НАСА.

реклама

Месечината синоќа беше најоддалечена од Земјата и затоа не можеше целосно да го покрие Сонцето, па ова затемнување изгледаше како „огнен прстен“ на небото во некои земји.

Гледањето на ова затемнување е незаборавно искуство.

реклама