Еден од најдобрите фудбалер на сите времиња, аргентинската ѕвезда Лионел Меси, се пресели во Соединетите Американски Држави и во иднина ќе го носи дресот на Интер Мајами. Покрај прекрасните услови за живот на Флорида и новиот предизвик во МЛС лигата, за Меси „дојде живот“ и од друга аспект.

Иако е мегаѕвезда речиси секаде во светот, во Америка сепак поинаку се живее. Меси сѐ уште може да се движи слободно и да пазари во супермаркет, а никој да не го препознае.

Тоа дефинитивно не може да му се случи на ниеден друг дел од земјината топка. За него е ова веројатно исполнување на „американскиот сон“. Понекогаш да биде и само обичен човек зад кого нема да се крева постојана врева и еуфорија.

Прикажи повеќе