Месечината „Јагода“ беше снимена над грчката престолнина Атина. Оваа година е втората Супер Месечина.

Феноменот се забележува кога орбитата на нашиот природен сателит е најблиску до Земјата.

Тогаш месечината изгледа поголема и посветла од вообичаено. Се нарекува „јагода“ не затоа што е црвена, иако се можни слични нијанси, туку поради сезоната на јагоди.