ОвенЗа среќа, кога ќе се вратите дома, ќе можете да се опуштите и да разговарате со партнерот. Не двоумете се да ја искористите вашата физичка сила и да трчате, да пливате или да вежбате кардио.Овој месец треба да се фокусирате на вашата иднина и на вашите долгорочни цели. Секогаш обидувајте се да потрошите барем неколку минути дневно размислувајќи за нив. Редовноста и малите чекори наскоро можат да донесат успех.

Јарец

Во март јарците ќе доживеат разочарување поврзано со нивните врски. Ќе мора да се справите со мислите дека секогаш ве привлекува погрешна личност и ќе останете сами засекогаш. Тие чувства ве обземаат само во моменти на очај. Затоа обидете се да се фокусирате на нешто друго и вложете ја вашата енергија во некои креативни активности, ќе бидете многу добри во нив овој месец. Обидете се да го декорирате вашиот дом или најдете активност која ќе ви овозможи да ја искористите вашата креативност.

Март ќе биде полн со неочекувани промени за јарците поради влијанието на Уран. На пример, изјавата на љубов од долгогодишен пријател, на кој никогаш не сте му посветиле посебно внимание, може да биде шок за вас. Ако не му возвраќате на неговите чувства, обидете се да му пристапите што е можно почувствително затоа што имал храброст да го направи тој чекор.

Водолија

Март ќе биде мирно време исполнето со стекнување нови знаења за водолиите. Не очекувајте некои големи спортски достигнувања овој месец бидејќи ќе се чувствувате уморни и може да почувствувате болка во мускулите. Сепак, вашиот ум нема да мирува, па ќе можете да го искористите овој мирен период за да ги средите вашите мисли. Можете да се нурнете во учење нешто сосема ново што секогаш било голем предизвик за вас. Одвојте време за медитација и обидете се да се фокусирате главно на вашите долгорочни проблеми; сега имате голема шанса да ги решите засекогаш.

Водолиите ќе бидат многу љубопитни благодарение на влијанието на Меркур. И покрај тоа што нема да имате вишок енергија во март, вашиот мозок ќе биде како сунѓер и во основа ќе апсорбира сѐ што ќе прочитате, слушнете или гледате. Смислете нешто што отсекогаш сте сакале да го научите, но никогаш не сте имале доволно време.

Покрај вашиот интелект, оваа планета ќе влијае и врз семејните односи, особено меѓу браќата и сестрите. Земете слободен ден, поминете го заедно и потсетете се на старите времиња. Несомнено ќе биде одлично и за двајцата.

Риби

Во март чувствата на рибите за иднината со партнерот може да бидат прилично лоши. И покрај тоа што ќе бидете претежно добро расположени, тие чувства ќе ви влијаат. Не треба да ги криете своите сомнежи, а за нив треба да се обидете да разговарате со партнерот. Во овој временски период на вашите активности ќе влијае енергијата што ја зрачите. Следете ги вашите чувства и обидете се да решите сè навреме за да не преминете во некои депресивни состојби или да повредите некој друг. Од друга страна, ќе бидете многу емпатични, што ќе ви помогне да најдете решение за важна работа.

Во март Сонцето ќе има најзначајно влијание врз вас. Ќе имате многу самодоверба и ќе бидете дарежливи. Тоа е идеална можност да го поканите вашиот шеф или деловен партнер на вечера и на тој начин да стекнете плус поени кои би можеле суштински да ја променат вашата кариера.

Сепак, не занесувајте се и не поставувајте премногу високи барања од себе. Колку сте поскромни, толку е поголема веројатноста дека наградата ќе дојде сама по себе. Применете го тоа во односите надвор од вашата работа и не вршете непотребен притисок врз вашите најблиски.