Извршниот директор на Тесла, Илон Маск повторно направи хаос со својот твит.

Имено, тој сподели фотографија на која „покажува“ кој стои зад името на Сатоши Накамото – псевдонимот на креаторот на биткоинот.

Така, хумористичната теорија на Маск сугерира дека името Сатоши Накамото е всушност комбинација од слогови од имињата на четири технолошки компании: Samsung, Toshiba, Nakamichi и Motorola.