Македонија со 17 спортисти ќе биде претставена на Европските игри во Краков кои ќе се одржат од 21 Јуни до 2 Јули.

Македонското знаме на церемонијата на отворање на игрите ќе го носат Милијана Рељиќ и Емил Павлов. Најголем адут покрај каратистот Павлов сигурно е и олимпиецот, таеквондистот Дејан Георгиевски. Најдобрите македонски спортистки и спортисти ќе отпатуват во Краков на 19. јуни.

За време на Европските игри 2023 ќе се одржат и натпреварите од третата Европска атлетска лига на кои ќе учествуваат и најдобрите македонски атлетичарки и атлетичари./Makfax/

Македонија на Европските игри ќе ја претставуваат следните спортисти:

Емил Павлов – Карате

Анастасија Мојсовска – Спортско стрелаштво

Мартин Ангелески – Спортско стрелаштво

Мирјана Релиќ – Таеквондо

Анамарија Георгиевска – Таеквондо

Дејан Георгиевски – Таеквондо

Димитар Пејчиновски – Текбол

Анѓел Петрушев – Кајак

Никола Малевски – Кајак

Владимир Малевски – Кајак

Николовски Никола – Мечувалство

Србиноски Петар – Мечувалство

Дамјаноски Петар – Мечувалство

Тодороски Матеј – Мечувалство

Озмен Илхан Атила – Бокс

Ален Рустемовски – Бокс

Арјан Исени – Бокс