5 мај се смета за исклучително среќен ден, родените на овој датум се предодредени за големи нешта, слава и богатство. Нумеролозите велат дека повторувањето на бројките е знак на Универзумот дека се отвора нова енергија, а бројот 5 претставува слобода, промена и авантура.

Бидејќи нумерологијата се заснова на толкување на броевите од 0 до 9, петтиот ја претставува точната средина на циклусот и времето за донесување одлуки. На 5-ти мај треба да бидете храбри и да го изберете вашиот пат и да се одлучите за авантура.

Сепак, треба да бидете и доволно мудри, бидејќи она што го планираме денес може да влијае на втората половина од циклусот. Затоа е важно добро да размислите за вашата одлука и да ја донесете до крајот на денот доколку ги имате сите информации што ви се потребни.

Нумерологијата на пари дава добри прогнози за 5 мај, бидејќи петти традиционално е среќен ден за богатство. Треба да го купите она што сте го сакале и планирале доколку во цената гледате број 5. Исто така, добро е да купувате подароци на овој ден, тие секогаш ќе бидат добро примени. Ова не е ден за штедење.