реклама

Дали сте во постојана битка со килограмите, дури и додека го следите советот на некој што е на диета? Ако сте меѓу оние за кои слабеењето е речиси невозможна мисија, причината може да биде вашата крвна група.

Нутриционистот Сема Кана објасни за TOI дека луѓето со крвна група АБ + или АБ – имаат многу потешкотии да ги елиминираат несаканите килограми.

реклама

Причината? Луѓето со споменатите крвни групи тешко ги менуваат прехранбените навики. Луѓето со крвни групи О+ и Б+ полесно ќе се ослободат од несаканите масни наслаги, пишува Вечерњи лист.

Оние со крвна група Б + имаат повисока стапка на базален метаболизам (БМР), што им отежнува да се здебелат, објаснува др. Сема. Ако сте личност со крвна група А, тогаш дали сте повеќе склони кон дебелеење или не, зависи од вашата генетика.

реклама

Натуропатот Питер Џ. Д’Адамо создаде диета за секоја крвна група и тврди дека храната што ја консумираме реагира со нашата крв, така што диетата дизајнирана според крвните групи е одличен избор за стимулирање и забрзување на варењето, вели тој.

Дополнително, на овој начин можете да го спречите развојот на разни болести кои ви се закануваат, објаснува Питер и наведува дека придржувајќи се до планот за исхрана за секоја крвна група што ја имате, лесно можете да ја постигнете саканата тежина и да го продолжите животниот век.

реклама