реклама

Во јули, компанијата веќе ја намали проценката за бројот на патници оваа година од 185 милиони на 183,5 милиони.

Ирскиот Ryanair ќе го намали бројот на летови од крајот на ноември, поради доцнењето на нарачаните авиони Biong.

реклама

Поради доцнење на производството во објектот Spirit Fuselage во Вичита, Канзас и доцнење во поправките и испораките во Сиетл, тие сега очекуваат само 14 авиони да бидат испорачани меѓу октомври и декември. За оваа вест патниците ќе бидат информирани во следните неколку дена преку електронска пошта.

Ќе извлече три авиони од својата база во Белгија, два од Даблин и пет од аеродромите во Италија, вклучувајќи ги Бергамо, Неапол и Пиза. Тие, исто така, планираат да го намалат бројот на авиони на британскиот аеродром Ист Мидлендс, Порто во Португалија и Келн во Германија.

реклама

  • Во моментов проценуваме дека доцнењето на испораката нема значително да влијае на нашиот целен сообраќај оваа година од 183,5 милиони (патници) – изјави извршниот директор на групата, Мајкл О’Лири.
  • Меѓутоа, ако одложувањата се влошат или се прошират надвор од јануари до март 2024 година, можеби ќе треба да ја преиспитаме проценката и малку да ја намалиме.

Во јули компанијата веќе ја намали проценката за бројот на патници оваа година од 185 милиони на 183,5 милиони поради можни доцнења на нарачаните авиони на Боинг и протести на контролорите на летање, пишува Poslovni.hr.

реклама