рекламаДобро е визуелно да се провери општата состојба на гумите, како и притисокот на воздухот во нив. Ако забележите различно трошење, посетете ја соодветната продавница за поправка.

реклама

  1. Проверка на возилото

Оваа ставка во голема мера зависи од тоа дали редовно го одржувате вашиот автомобил. Ако е така, доволно е накратко да ја проверите климата и да видите дали состојбата на сите течности во моторниот простор е нормална.

Ако забележите свежа дамка на паркингот под моторниот простор, дефинитивно проверете го автомобилот повторно на брз сервис. Исто така, не одете на патување без 1 литар моторно масло – тоа е резерва што понекогаш може да го спаси автомобилот.

реклама

Друга важна ставка е акумулаторот. Верувајте ми, не откажува само во зима – проверете.

  1. Борба со инсекти, смола …

Ако досега не сте ја наполниле течноста за миење на шофершајбната, сега е последен пат. Исто така, ако автомобилот ќе биде паркиран долго време, не е лоша идеја да набавите соодветна капак или барем заштита на шофершајбната.

  1. Комплет за итни случаи

Колку и да сте внимателни и подготвени, секогаш постои можност да заглавите на страната на патот. Затоа, добро е да имате комплет за вакви случаи.

Овој комплет треба да се состои од основни потреби како комплет за прва помош, електрика, кабли за палење. Размислете и за додавање пренослив полнач за батерии за вашиот мобилен телефон, ќебиња и и вода. Секој што останал заглавен во сообраќај знае колку е вредно да се има резерви на вода.

реклама