Во доста тензично дерби од втората фудбалска лига (запад), Вардар загуби од Воска СПОРТ со 2:1.

Очигледно дека ова е уште едно разочарување за „комитите“, кои по поразот испратија јасна порака до клубот.

„Р Е К О Н С Т Р У К Ц И Ј А“
„Ова НЕ Е тој ВАРДАР заради кој што дојдовме и покрај сите забрани“, гласи пораката на навивачката група „Комити“.

За Вардар и денеска не изостана големата поддршка од навивачите, но мораа да се задоволат со пораз во Охрид.