рекламаИнстаграм: 11 евра
Раздор: 11 евра
Snapchat: 10 евраPinterest: 8 евра
TikTok: 7 евра
Редит: 5 евра

реклама

Има смисла што LinkedIn е на врвот на листата. На крајот на краиштата, некој може да направи голема штета – или да измами многу луѓе – со пристап до вашата професионална мрежа, пренесува komando.com.

Важно е да се запамети: вашиот онлајн идентитет е секогаш нападнат, а хакирањето е поевтино и полесно од кога било. Сега е време да ги проверите вашите лозинки (кои треба да бидат единствени за секоја локација) и да вклучите двофакторна автентикација каде и да можете. На тој начин, добивате предупредување доколку вашата сметка се пристапува од нов уред.

Има уште еден чекор што треба да го направите сега додека размислувате за тоа колку од вашите податоци лебдат низ Интернет.

Избришете ги вашите податоци од сајтовите за пребарување луѓе

Исто така наречени брокери на податоци, овие компании заработуваат пари со тоа што собираат сè што можат за вас и го продаваат на секој што е подготвен да купи. Во многу случаи тоа се огласувачи, но можат да бидат и хакери.

реклама