Продолжува читањето на бодовите доделени од стручните жирија од сите 40 земји на натпреварувачите во финалето на Евровизија.

Во големото финале на Евровизија се вклучи и некогашната претставничка во овој натпревар, Јана Бурчевска.

Еве како гласавме:

  • 1 поен доби Швајцарија
  • 2 поени доби Полска
  • 3 поени доби Белгија
  • 4 поени доби Азербејџан
  • 5 поени доби Австралија
  • 6 поени доби Шведска
  • 7 поени доби Италија
  • 8 поени доби Обединетото Кралство
  • 10 поени доби Србија
  • 12 поени доби Шпанија

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ: