Жена припадник на армијата која е на служба во Елисејската палата, обвини свој колега дека ја силувал во јули. Обвинетиот ставен под статусот на помогнат сведок во рамките на истрагата, јави дописникот на МИА.

Advertisements

Според повеќе француски медиуми, на кои на прво место париски „Либерасион“, отворена е судска истрага за „силување“на 12 јули по обвиненијата на Жена припадник на армијата која е на служба во Елисејската палата, обвини свој колега дека ја силувал во јули.

Според овој извор, „истрагата сè уште е во тек“, а обвинетиот војник „бил ставен“ на 12 јули, по сослушувањето пред истражниот судија „под статус на помогнат сведок“, статут помалку инкриминирачки од оној на обвинет. Делото наводно се случило во просториите на воениот персонал на Елисејската палата на 1 јули оваа година.

Прикажи повеќе