Индијците и придавале голема моќ на природата и нејзините елементи, а хороскопот ги пронашол своите знаци во животинскиот свет.

Најдете го вашиот знак и дознајте каква судбина ви предвидува!

Видра (од 20 јануари до 18 февруари)

Малку откачена и неконвенционална видра понекогаш е тешко да се сфати. Затоа тие не се секогаш прв избор кога треба некому да му доверите работа, но тоа е голема заблуда бидејќи методите на работа со видра обично се многу ефикасни.

Видрата има необичен начин на гледање на животот и е украсена со брилијантна имагинација, интелигенција, интуиција и способност за перцепција што ја прави видрата многу добар пријател и ако ја имате за пријател, бидете сигурни дека целосно ќе се посвети самата кон тебе.

Во нејзиното семејство, видрата е чувствителна, сочувствителна, храбра и искрена. Кога ќе се остави да се грижи за себе, видрата може да стане бескрупулозна, груба, бунтовничка и изолирана.

Волк (од 19 февруари до 20 март)

Со длабоки емоции и страсти, волкот е најголемиот љубител на хороскопите, во физичка и филозофска смисла на зборот. Волкот разбира дека љубовта е сè што му треба и дека е целосно способен да ја обезбеди.

Сепак, има многу вистина во изреката „волкот самотник“ бидејќи на волкот му е потребна неговата слобода, а од друга страна е многу нежен и сочувствителен.

Во семејна средина, волкот е многу страстен, дарежлив и полн со љубов. Ако се остави сам на себе, тој може да стане непрактичен, непослушен, опсесивен и одмаздољубив.

Сокол (од 21 март до 19 април)

Роден лидер, соколот може да суди за чисти глави дури и во најнепријатната ситуација. Соко никогаш не губи време и не седи без работа, веднаш презема чекори кога е потребно.

Поради својата упорност и склоност да преземе иницијатива, Соколот е еден од најпосакуваните деловни соработници. Соколот можеби изгледа вообразено, но бидејќи речиси секогаш е во право, може да му се прости малку ароганција.

Во средината која го поддржува се открива страста и внатрешниот оган на соколот, па тој е секогаш сочувствителен. Кога има лош ден, тој може да биде сует, груб, нетолерантен, нетрпелив и премногу чувствителен.

Дабар (од 20 април до 20 мај)

Преземете контрола, направете и совладете – тоа е животното мото на дабарот кој секогаш ќе ја работи работата, со максимална ефикасност и самодоверба. Овој вешт и лукав мајстор за стратегија е сила на која секогаш може да се смета.

Размислете пред да почнете да го надмудрувате дабарот бидејќи неговата ментална острина е остра како брич. Дабарот има тенденција да мисли дека само неговиот начин на размислување е правилен и затоа често запаѓа во неволја.

Најчесто тој е во право, но без разлика на вашата интелигенција, треба да работите на такт. Дарежлив е, верен, чувствителен и подготвен да помогне во љубовта. Во лоши моменти може да биде нервозен, посесивен, арогантен и баран.

Елен (од 21 мај до 20 јуни)

Музата на индискиот хороскоп е еленот, тој е итар и полн со живот. Со одлична смисла за хумор, еленот е способен да ги насмее сите, а подеднакво е добар и во водење на разговори бидејќи неговиот вокален израз е беспрекорен.

Затоа друштвото на елени е едно од најпосакуваните, а на околината не и пречи повремената самодоволност и нарцисоидност. Му простува се затоа што е интелигентен и пристапен.

Кога љуби, уште повеќе зрачи вродената живост и треперењето на еленот, а неговиот карактер ја инспирира саканата личност. Кога не е најдобро расположен, еленот може да биде себичен, нерасположен, нетрпелив, мрзлив и лицемерен.

Клукајдрвец (од 21 јуни до 21 јули)

Клукајдрвецот е најгрижливиот знак во индискиот хороскоп. Знае да ги слуша другите луѓе, многу е сочувствителен и полн со разбирање, па луѓето што ги сака секогаш ќе бидат поддржани.

Родените во знакот клукајдрвец се прекрасни родители, пријатели и партнери, тие се штедливи, скромни, снаодливи и организирани.

Кога сака клукајдрвец, тој е посветен, полн со внимание и многу романтичен. Во лоши времиња, тој може да биде посесивен, љубоморен, злобен и лут.

Лосос (од 22 јули до 21 август)

Фокусиран, интуитивен и исклучително креативен, лососот е секогаш полн со енергија. Има голема мотивациска способност, па знае како да ги придвижи другите на акција, а неговата самодоверба и ентузијазам се заразни.

Сите брзо ќе се согласат со идеите за лосос, дури и кога тие идеи не изгледаат најпаметни. Дарежлив, интелигентен и интуитивен, не е ни чудо зошто лососот има многу пријатели.

Лососот бара цел во се и мора секогаш да има цел и не му е тешко да најде луѓе кои ќе му помогнат во личните битки. Кога сака лосос, тој е стабилен, мирен, сензуален и дарежлив. Ако некој му застане на патот, тој може да биде себичен, вулгарен и нетолерантен.

Мечка (од 22 август до 21 септември)

Секој вика прагматична и методична мечка кога им треба мирна рака. Поради својата практичност и разумност, мечката е одличен деловен партнер.

Секогаш е гласот на разумот, а често неразумниот хороскопски знак був ќе ве смири. Мечката има огромно срце и великодушност, но може да биде и многу скромен и малку срамежлив. Животниот партнер ќе го опсипува со љубов и великодушност.

Поради нивната трпеливост и умереност, мечките се одлични учители и ментори. Кога не е најдобро расположена, мечката може да биде скептична, мрзелива, ситна и повлечена.

Гавран (од 22 септември до 22 октомври)

Гавранот е роден забавувач и шармер кој секогаш зрачи со ентузијазам. Ги привлекува другите со својата енергија и другите секогаш од него бараат идеи и мислења. Тоа е затоа што тој е и идеалист и дипломат, а многумина го сметаат за гениј.

Кога е опкружен со љубов, гавранот е опуштен, романтичен и секогаш зборува со смирен тон, па во љубовната врска знае да биде многу трпелив и интуитивен.

Кога не е во најдобар елемент, гавранот е премногу баран, неконзистентен, одмаздољубив и рамнодушен кон туѓите чувства.

Змија (од 23 октомври до 22 ноември)

Повеќето шамани се родени во знакот на змијата. Тоа е исклучително духовен знак, поради што змијата е одличен духовен водач. Бидејќи многу луѓе родени во знакот змија имаат лековити способности, многу припадници на знакот се занимаваат со медицина.

Поради нејзиниот голем интерес за сè нематеријално и нематеријално, змиите често се доживуваат како мистериозни, а понекогаш и застрашувачки.

Змијата знае да биде мистериозна и малку темна, но од друга страна е и многу чувствителна и грижлива. Таа е страсна, инспиративна, духовита и сака да помага. Кога не чувствува љубов, таа станува депресивна, агресивна и склона кон големи промени во расположението.

Був (од 23 ноември до 21 декември)

Немирен и склон кон чести промени, бувот не е лесно да се помири. Бувот е познат по тоа што секогаш е во петта брзина и сака авантури со цело срце.

Таа често знае да биде себична и непромислена, невнимателна и непромислена. Многу припадници на овој хороскопски знак се уметници, наставници и вработени во конзерваториумот.

Сепак, поради неговата приспособливост и разноврсност, бувот може да покаже извонредност во која било професија. Кога сака був, таа е чувствителна, ентузијастичка и внимателна. Кога не и е ден, знае да претерува, да биде огорчена и воинствена.

Гуска (од 22 декември до 19 јануари)

Ако сакате нешто да се направи како што треба, доверете им го на гуските. Упорна, упорна и амбициозна до крај, гуската секогаш си поставува цели и не се откажува од нив.

Гуската е упорна да успее по секоја цена, но не затоа што ги восхитува другите, туку затоа што секогаш се натпреварува со непријателот во себе. Гуску го краси доминантна личност, поради што е одличен претприемач и спортист.

Кога е опкружена со љубов и има поддршка од луѓе кои и се важни, гуската успева во се што ќе замисли и тогаш е страсна, духовита, друштвена и сензуална. Кога е оставено да се грижи за себе, гуската може да се однесува опсесивно и зависно, што може да биде штетно за неа.