реклама

Сопственикот на X платформата Елон Маск планира да ги покрие правните трошоци на корисниците кои биле неправедно третирани од нивните работодавци поради објави или коментари на социјалната мрежа порано позната како Твитер.

„Доколку вашиот шеф се однесува неправедно со вас за објавување или коментирање на нешто на платформата X, ние ќе ги покриеме вашите правни трошоци“, напиша Маск претходно на Твитер, додавајќи дека нема да има ограничување за доделената сума пари.

реклама

Во јули, Илон Маск го преименуваше Twitter X и го претстави новото лого што го замени иконското лого на сината птица, сигнализирајќи го фокусот на создавање „апликација за секого“.

Сепак, на почетокот на јули објави дека готовинскиот тек остана негативен поради речиси 50 отсто пад на приходите од реклами и големиот долг.

реклама

Зголемувањето на приходите од реклами што се очекуваше во јуни не се оствари. На 5 јули, Мета лансираше конкурентна платформа наречена Treds.

реклама