Израел денеска одобри употреба на четврта доза на вакцината против ковид-19 за жителите на домовите за стари лица и геронтолошките одделенија, откако синоќа беше одобрено четвртата доза да ја примат Израелци од ослабнат имунолошки систем.

Израел е прва земја во светот која одобри четврта доза.

Генералниот директор во Министерството за здравство синоќа рече дека ќе се разгледа можноста за вакцинацијата да се прошири и на други групи луѓе, зашто на дневна основа се проценува опасноста од зголемување на сериозните случаи на заболувањето.

Прикажи повеќе