Секој човек на оваа планета е неверојатен, но за жал многумина не го сфаќаат тоа. Затоа и сме строги кон себе, веруваме дека не сме доволно добри и дека не заслужуваме да живееме убав живот. Не се гордееме со себе и секогаш посакуваме да бидеме некој друг, па носиме маски. Така луѓето не можат вистински да ги увидат и разберат нашите мисли и чувства. Сепак, вие сте неверојатни само затоа што сте оние кои вистински сте, а овде ги наведуваме и трите знаци кои покажуваат дека тоа е навистина така:

1. Вие сте единствени

Не само вие, туку секој е единствен. Секоја личност на планетава е поинаква и со таа нејзина единственост која ја нуди, се издвојува од другите. Можеби не сте најубавата и најљубезната личност на светот, но важни сте такви какви што сте. Имате единствени дарови кои само вие можете да му ги подарите на светот.

2. Сте поминале низ тежок период

Сигурно сте поминале низ неколку тешки периоди во животот, но сте ги пребродиле. Без оглед на лошите ситуации кои сте ги претрпеле во минатото, вие докажавте дека сте доволно силни за да не се откажете од борбата за она што го сакате и дека сте доволно храбри за да се соочите со какви било предизвици.

3. Непрекинато растете

Фактот што го читате овој текст е доволен доказ дека постојано сакате да учите за подобро да се разберете себеси и светот околу вас. Сакате да истражувате, да откривате и да ги разбирате работите, така што секој ден полека се развивате во една подобра верзија од себе. Всушност, тоа е најдоброто нешто што можете да го направите, бидејќи која е смислата на животот, ако не да станете помудри и посреќни? Како што еден од најголемите филозофи, Сократ, еднаш рекол: „Неистражениот живот не е вреден да се живее.“