реклама

Србија го зазеде 24. место на Евровизија со 30 поени.

Претставникот на Србија, Лук Блек, доби 14 поени од жирито – четири од Хрватска и Португалија, три од Германија и по еден од Грција, Исланд и Италија.

реклама

Резултатите од СМС гласањето беа објавени и на веб-страницата на Евровизија.

Србија доби 16 поени од публиката. Тие добија седум од Хрватска, шест од Словенија, двајца од Малта и еден од Швајцарија.

реклама

Во полуфиналето Лук Блек доби 35 поени од публиката. Тој тогаш доби 10 поени од Хрватска, шест од Швајцарија, пет од Малта, четири од Финска, три од Чешка и Азербејџан, два од Франција и по еден од Италија и Шведска.

реклама