рекламаОва растение испушта кислород во воздухот и го подобрува неговиот квалитет за дури 60 проценти. Растението апсорбира прашина и габични спори и ги користи како храна. Апсорбира и други загадувачи во воздухот, вклучувајќи алкохол, ацетон, трихлоретилен, бензен и формалдехид.

реклама