По двете полуфинални вечери, вечерва од 21 часот започна финалето на Евровизија 2022 година.

Вечерва ќе настапат 20 претставници од земјите: Швајцарија, Ерменија, Исланд, Литванија, Португалија, Норвешка, Грција, Украина, Молдавија и Холандија, Белгија, Чешка, Азербејџан, Полска, Финска, Естонија, Австралија, Шведска, Романија, Србија.