реклама

Интернетот повторно ја откри г-ѓа Ча Са-Сун, која не се откажала додека не го положила возачкиот испит и го положила во 960-от обид.

Дамата потрошила 11.000 фунти за да ја добие возачката дозвола и конечно ја добила при 960-от обид. Иако сето тоа се случи во далечната 2009 година, Ча Са-Сун дури неодамна стана вистински хит, откако на Редит повторно се појави веста за нејзината напорна мисија да го положи возачкиот испит.

реклама

Ча Са-сун првпат полагаше писмен испит во април 2005 година, но за жал не беше успешна. Меѓутоа, тоа не ја спречило и продолжила да го полага тестот додека не го положила, секој ден, пет дена во неделата три години.

Таа не се откажа

реклама

Потоа го намалила на два пати неделно, додека конечно не го положила писмениот тест, на нејзиниот 860. обид. Тепачката за возачка дозвола следела со полагање на возачки испит кој успеала да го положи во 960. обид. Обидите вклучуваат и писмени тестови и возачки испити.

Откако ја прочитал нејзината приказна, Hyundai и подарил автомобил. Потоа таа заврши во нивната реклама.

реклама