Добивме позитивен заклучок од ЕМА во врска со клиничките испитувања“, изјави Денис Логунов, заменик-директор на рускиот Национален истражувачки центар за епидемиологија и микробиологија „Гамалеја“, за каналот на Соловиев на Јутјуб.

Овој центар при руското Министерство за здравство стои зад развојот на оваа вакцина.