Започна втората полуфинална вечер на музичкиот натпревар „Евровизија 2022 година“, а прва земја која го скрши мразот е Финска.

Македонија настапува 11-та по ред, кога на сцената ќе се најде Андреа Коевска со песната „Circles“.