Една жена, по име Лама на Тик Ток, покажа како се користи едноставен трик за секогаш да имате одлична салата и свежа салата која може да трае и до еден месец.

Парче салата прво се става во стаклена тегла и се полни со вода до врвот. Потоа затворете го капакот и оставете ја салатата во фрижидер. Салатата може да ја задржи свежината и до еден месец, а водата во стаклената тегла треба да се менува.

Наместо капак можете да ставите и хартиена крпа бидејќи ќе овозможи воздух да тече низ теглата. Со овој метод салатата ќе остане свежа и крцкава.

Видеото може да го погледнете ТУКА!