Дојава за бомба испратена до сите судови во Словачка

Судовите во Словачка денеска добија дојава за бомба, изјави портпаролката на регионалната полиција на Братислава, Јана Шимункова.

Полицијата врши увид во сите судски згради, додаде портпаролката.

Дојава за бомба има и за Врховниот суд на Словачка, јавија словачките медиуми.
Пред еден месец дојави за бомби имаше во над 1.300 уилишта низ таа држава.