реклама

Сезоната на Стрелец започнува на 22 ноември, а во исто време навестува влегување на Сонцето во овој знак, што носи наплив на позитивна енергија и одличен период за Лавовите, Овенот и Стрелците. Оваа сезона ќе ги задоволи и Водолиите и Вагите.

Почетокот на сезоната на Стрелец на 22 ноември носи дух на радост, слобода и склоност кон истражување во колективната свест. Со својата владејачка планета, експанзивниот и богат Јупитер, најголемиот во нашиот Сончев систем, Стрелец не поканува да ги прошириме нашите хоризонти, да ја бараме нашата вистина и да се препуштиме на растот или проширувањето.

реклама

Преместувањето од длабоките, интроспективни води на Шкорпија до огновите на Стрелец означува значителна промена. Интензивната страст се трансформира, бидејќи емоционалните длабочини ѝ отстапуваат место на отворената и нескротлива енергија на Стрелецот. Стрелец, симболизиран со кентаур кој стрела кон небото, е синоним за бестрашната потрага и ширење на мудроста. Како еден од најважните учители на Зодијакот, Стрелецот е помалку загрижен за прифаќање на неговите вистини, честопати славен поради неговата искреност и директност на целта.

Авантуристички дух и спонтаност

реклама

Прифаќајќи ја променливата природа на Стрелецот, оваа сезона најавува време за промени, приспособливост и спонтаност. Претставувајќи го архетипот на патникот, Стрелец негува вроден немир, инспирирајќи нè да бараме авантура, без разлика дали преку физичко патување, навлегување во филозофски студии или читање литература и медиуми кои ги прошируваат нашите ментални граници. Потрагата на овој знак е по автентична мудрост, која често се постигнува со повлекување и гледање на величествената таписерија на животот, наместо да се фати во ситниците.

Сонцето квадрат Сатурн

реклама

Сепак, квадратот на Сонцето со Сатурн на 23 ноември фрла отрезнувачки сенка, барајќи од нас да го ублажиме изобилството на Стрелецот со чувство на одговорност и структура. Овој аспект нè предизвикува да ја балансираме нашата жед за слобода со нашата потреба за дисциплина, осигурувајќи дека нашите стремежи за знаење и раст не се попречени од непромисленост или непочитување на последиците.

Кога Сонцето ќе излезе на квадрат со Лилит на 28 ноември, може да се појави тежок аспект од нашата природа. Енергијата на лилит за време на овој квадрат може да ги нагласи понепослушните или побунтовните тенденции својствени на Стрелецот, принудувајќи нè да се соочиме со делови од нас што ние или другите може да ги сметаме за вознемирувачки или разрушувачки.

Најсреќниот знак на Зодијакот

Стрелецот има тенденција кон самобендисаност, расеаност или избегнување одговорност во потрага по возбуда и новина. Неговата непостојана, авантуристичка природа понекогаш може да доведе до импулсивност, каде што претпазливоста се жртвува на олтарот на авантурата. Сепак, како еден од „најсреќните“ знаци, водени од заштитната рака на Јупитер, Стрелецот често наоѓа начин да застане на нозе и покрај нивните напори. Духот на преземање ризик и истражување е висок, но исто така е и потенцијалот за уживање и вишок.

Во оваа разиграна сезона на Стрелец, поканети сме да ја прифатиме експанзивноста и авантуристичкиот дух, додека остануваме свесни за границите што не држат приземјени.

реклама