Синоќешниот терористички напад во Москва, министерот за надворешни работи Ивица Дачиќ го оцени како пропуст на руските безбедносни служби.

По вонредната седница на Советот за национална безбедност, тој посочи дека безбедносната состојба во Србија е стабилна и дека МВР и безбедносните служби ги преземаат сите мерки на претпазливост, поради што некои јавни собири нема да бидат дозволени.

Иако нема информации дека на Србија и се заканува терористички акт, Дачиќ кажа дека ќе се применуваат мерки на претпазливост.

Прикажи повеќе