Гугл додава 24 нови јазици на својот онлајн преведувач. Така, вкупниот број на јазици што се користат во „Google Translate“ станува 133.

Повеќето од новите јазици доаѓаат од Африка. Има и од Северна Индија, Непал, Фиџи и Малдиви.

Се користат најновите технологии и модели за превод. Сепак, компанијата признава дека системот не е совршен и бара постојано подобрување.