Рускиот претседател Владимир Путин денеска ќе ја одржи рдовната годишна прес конференција која доаѓа во време на интензивни тензии меѓу Москва и Западот, при што Русија акумулира сили во близина на нејзината граница со Украина и бара на „безбедносни гаранции“ кои ќе го блокираат проширувањето на НАТО и драстично ограничување на активноста на алијансата низ поранешниот Советски Сојуз и Источна Европа.

Прикажи повеќе